Gå direkt till innehåll Gå direkt till meny

Mer tid till vård för BUP:s behandlare genom effektivare vårdsystem.

För barn- och ungdomspsykiatrin (BUP) i Stockholm har Pastill genom åren växt till att bli ett kritiskt verksamhetssystem där många olika och viktiga behov möts med användarvänlighet som ledstjärna.

BUPBUP

En multidimensionell lösning

Pastill är det viktigaste systemet för verksamhetsstyrning hos BUP i Stockholms län. Systemet knyter ihop patientdata med resursplanering och vårdproduktion. Pastill agerar även som forskningsregister för BUP med en unikt hög täckningsgrad. Flera internationellt publicerade avhandlingar och artiklar bygger på Pastill-registret.

drawing board with statistics and peoples hands pointingdrawing board with statistics and peoples hands pointing
Skärmdumpar
Skärmdumpar

Minskad arbetsbelastning i fokus

Decerno har sedan 2001 haft ansvar för utveckling och förvaltning av affärssystemet med kompetens inom allt från projektledning till UX-design och IT-arkitektur. Vi driver vidareutvecklingen mot flertalet integrationer för att minska arbetsbelastningen av manuell inmatning i registret. Vår designstudio har lagt stort fokus ligger på användarvänlighet och att se till att systemet hjälper varje enskild användare och erbjuder relevant information vid varje interaktion med systemet.

Att göra skillnad är viktigt

BUP:s officiella uppdrag är att ”bedriva psykiatrisk vård på specialistnivå i syfte att uppnå en förbättrad psykisk hälsa”. Att vara med och bygga ett starkare samhälle samt bidra till omställningen till agenda 2030 är viktigt för oss på Decerno. Att då få vara med och utveckla en så viktig samhällsfunktion som ungdomspsykiatrin känns verkligen meningsfullt. I vårt åtagande arbetar vi med att bygga ett systemstöd som ska underlätta vardagen för dom som arbetar på BUP, säkerställa en säker och effektiv vård samt underlätta samverkan. Det är även en stor bonus att få vara en del i att skapa grundläggande data som driver viktig forskning framåt.

pojkepojke

Tekniken bakom

Pastill bygger på en flerskiktad .Net-lösning med distribuerade Windowsklienter. All datatrafik är krypterad med certifikat och är integrerat med Stockholms Läns Landstings Journalsystem Take Care, Centrala Väntetidsregistret (CVR) och Generellt Vårdregister (GVR).

“Vill du digitalisera din verksamhet? Behöver du ett innovativt verksamhetssystem? Jag berättar gärna hur vi kan hjälpa dig.”

Patrik EngströmPatrik Engström

Patrik Engström

Kundansvarig

Fler kundcase

Fastighetsbyrån – AI

LägenheterLägenheter

Fastighetsbyrån

flickaflicka

BUP Stockholm

Could not find any posts

Vill du att vi hör av oss?

Please fill out