Gå direkt till innehåll Gå direkt till meny

Decerno Responsible Business Challenge

Vi hjälper er att göra skillnad. Digital bootcamp för klimatet.

Responsible Business Challenge finns till för alla som vill ta ansvar och göra något bra för planeten.

Klimatet kan inte vänta, så anta utmaningen att under fem veckor bli mer klimatsmarta.

TorkaTorka

Låter det intressant? Anmäl ditt företag så hör vi av oss när det är dags för nästa klimat bootcamp!

I Responsible Business Challenge har vi samlat alla våra bästa tips och tricks, som vi delar med er om ni antar utmaningen.

Elis SjömarElis Sjömar

Elis Sjömar

Hållbarhetsansvarig

Vad är Responsible Business Challenge?

En fem veckor lång digital klimat-bootcamp för alla organisationer som vill påbörja eller förbättra sitt arbete med att bli mer klimatsmarta.

Hur fungerar Responsible Business Challenge?

Utmaningen löper över fem veckor där ni varje vecka får möjlighet att ta er an ett nytt område med målet att bli mer klimatsmarta.

Arbetet sker digitalt i ett för ändamålet skräddarsytt verktyg, och vi kommer hjälpa er genom hela processen.

I verktyget kommer ni få tillgång till utbildning, träning och utmaningar för att klimatanpassa ert företag.

Anledningar att vara med:

En mer attraktiv arbetsgivare

Dagens medarbetare förväntar sig att vi bryr oss och att vi gör vad vi kan för att bidra till en hälsosammare planet. På den konkurrensutsatta arbetsmarknad som vi har idag blir hållbarhet allt viktigare för att både behålla och attrahera talanger.

Ökad konkurrenskraft

Hållbar utveckling är en av århundradets största affärsmöjligheter. Att vara en trovärdig hållbarhetsaktör ger en konkurrensfördel för att vinna nya affärer. Många kunder förväntar sig att leverantörer vidtar faktiska hållbarhetsåtgärder och hållbarhet har redan blivit en del av många leverantörsutvärderingar.

Ett mer klimatsmart företag

Men viktigast av allt: du kommer att få ett mer klimatsmart företag och bidra till en mer hållbar planet. Det är det rätta att göra.

Detaljer

Vad kostar det?

Utmaningen är kostnadsfri. Decerno finansierar detta initiativ som en del i vårt arbete att vara med och bidra till en hälsosammare planet och ett bättre samhälle.

Vad kommer vi behöva från er?

Er tid och ert engagemang. Vi har försökt göra stegen i utmaningen så enkla och snabba vi kan, men om ni menar allvar med att bli klimatsmart kommer det givetvis att krävas en insats! Vi föreslår att alla som deltar utser en Impact Leader som leder ert arbete. Vi tycker också att det är en bra idé att bilda en arbetsgrupp av engagerade medarbetare som vill hjälpa till i arbetet.

Företag som redan antagit utmaningen

Canella, Decerno, Forsler & Stjerna, Ida Infront, Intraphone, S-GROUP Solutions, Sokigo, Stamford, Voice Provider och Evitbe.

Så funkar det – steg för steg:

Steg 1

Alla deltagare har fått konton till verktyget som kommer guida er genom utmaningen. Nu börjar steg 1 och det är dags att se över vårt resande. Detta löser vi lätt 🙂

Steg 2

Nu har vi kommit till att se över vår arbetsplats för att göra den mer klimatsmart. Också rätt lätt, tror vi.

Steg 3

Det tredje steget kan vara lite tuffare – för vissa. Nu ska du se över dina leverantörer. Hur då? Vi kommer att hjälpa dig!

Steg 4

Nu ska vi titta på vår affärsmodell. Detta är kanske det viktigaste steget i hela utmaningen och där vi kan ha störst påverkan på klimat.

Steg 5

Det stora jobbet är gjort och ni kommer nu få en rapport med en översikt på det arbetet ni har gjort. Rapporten innehåller även en översikt över er klimatpåverkan baserat på era resor, lokaler och inköp. Glöm inte dela er insats med både interna och externa intressenter.

Diplomutdelning!

Såklart får alla som deltagit i Responsible Business Challenge ett diplom vid avklarad utmaning.

Kort och gott: Hur man än vrider och vänder på det så leder RBC till ett mer hållbart bolag.

Alexander Theofanous – Ida Infront

RBC är ett väldigt bra initiativ… Verktyget och materialet gav oss chansen att utföra uppgifter som vi annars hade skjutit på framtiden.

Carl Schalén – Forsler & Stjerna Konsult AB

Det var fantastiskt lärorikt och samtidigt roligt. Spännande att öppna en ny vecka i appen och se vad som skulle göras. Lite som en adventskalender

Carin Lindberg – Voice Provider

Det är tredje gången som vi gör denna typ av utmaning och vi har hittat flera områden som vi behöver se över… Upplägget i RBC är toppen och gör att det är lätt att engagera medarbetar då flera kan vara med och delta i alla eller någon av de områden som adresseras.

Monica Lindberg – Affärsområdeschef Sokigo AB

Att ansluta till Responsible Business Challenge var inte bara en rutinkontroll för oss; det handlade om att verkligen engagera oss och göra konkreta förändringar. Det gynnar inte bara planeten; det stärker även våra affärer. Vi följer inte bara trender; vi sätter standarden och gör skillnad.

Andreas Wikholm – President Addnode Process Management

Ett bra verktyg för att kunna sammanställa och följa upp vårt arbete

ANDERS HANSSON – CFO IntraPhone Solutions

Överlag så har verktyget varit bra… Rapporten har gett oss en intressant och bra överblick av läget idag och att vi faktiskt gör ett bra arbete redan nu, men även något att förhålla oss till för vårt fortsatta hållbarhetsarbete.

Frida Schoultz – Stamford

Det är lätt att bli överväldigad över vad man tycker man ska/bör göra, var ambitionen ska sättas och hur man ska jobba med hållbarhet. Upplägget på RBC gjorde det så mycket enklare att bara komma igång.

Alexander Theofanous – Ida Infront

Intresserad? Anmäl dig nedan för att anta utmaningen eller för att få veta mer.

obligatoriskt

obligatoriskt

Kärr med promenadbrygga
Kärr med promenadbrygga

Vill du att vi hör av oss?

Please fill out