Gå direkt till innehåll Gå direkt till meny

Hållbarhet

Vi är fast beslutna att göra vår del för att ta itu med klimatförändringar, ohållbar konsumtion och ojämlikhet. Decerno vill aktivt vara med och ställa om till en mer hållbar och rättvis värld, inte minst för kommande generationer.

Hållbara projekt

Samtidigt som vi skapar de bästa digitala lösningarna vill vi också göra skillnad på riktigt. Det är inte bara något vi säger, vi menar det! Vi har som mål till 2025 att minst hälften av våra projekt ska knyta an till FNs hållbarhetsmål, och vi är på god väg.

Globala hållbarhetsmålGlobala hållbarhetsmål

En del av lösningen

Vi måste ställa om våra beteenden, affärsmodeller, system och tjänster så att vi vårdar vår planet i stället för att skada den. Här har IT och ny teknik stor potential att påverka utvecklingen i en gynnsam riktning genom att vara en möjliggörare och drivkraft för hållbar förändring. Med andra ord har vi i IT-sektorn ett stort ansvar att använda vår kompetens där den gör skillnad.

På Decerno är vi måna om att ta detta ansvar. Som specialister på skräddarsydda digitala lösningar vill vi använda vår kompetens för att påverka samhället och planeten i en positiv riktning. Detta kan vi göra i alla våra kundåtaganden. Det är vår möjlighet att maximera vår positiva impact och vara en del av lösningen på de många utmaningar vi tillsammans står inför.

Från ord till handling

Redan idag är vi med och bidrar till en hållbar värld i många av våra kundåtaganden och vi söker hela tiden nya projekt där vi kan vara med och göra skillnad. Några av de hållbara uppdrag vi gjort är Skånetrafiken, Friskis & Svettis, Statens Institutionsstyrelse, Regions Stockholm, Ledningskollen, Kemikalieinspektionen.

Decerno Responsible Business Challenge

Vi ser också vår egen del och ansvar i att agera hållbart. Sedan 2020 har vi årligen räknat på vårt klimatavtryck och vi arbetar löpande med att sänka vår klimatpåverkan.

För att dela med oss av den kunskap vi byggt upp så driver vi initiativet Responsible Business Challenge. Det är en fem veckor lång digital klimat-bootcamp fylld med utbildning, träning och utmaningar för att klimatanpassa ert företag. Initiativet finns till för alla som vill ta ansvar och göra något bra för planeten.

Läs mer om Responsible Business Challenge här

Elis-och-DavidElis-och-David

“Vi vill utmana både oss själva och våra kunder att röra oss i en mer hållbar riktning.

Tillsammans kan vi bygga digitala lösningar som är med och bidrar till vår tids stora utmaningar.”

Elis SjömarElis Sjömar

Elis Sjömar

Hållbarhetsansvarig

Ibland säger vi nej

Vi kompromissar inte med vår etiska policy. Decerno tar ett socialt, etiskt och miljömässigt ansvar genom att avstå från arbete inom vapenindustrin och från uppdrag som har koppling till spel om pengar, tobak eller alkohol.

Läs mer om vår etiska policy

Stuga vid vattnet

Vill du att vi hör av oss?

Please fill out