Gå direkt till innehåll Gå direkt till meny

Digitalt hantverk som gör skillnad

Det som driver Decerno är att göra skillnad. I stort och smått. För enskilda personer, för kunder och för samhället. Det gör vi varje dag i våra projekt. Vi är specialister på skräddarsydda digitala lösningar som skapar nya möjligheter, förenklar livet för människor och stärker våra kunders konkurrenskraft. Med användaren i fokus, nyfikenhet och djup teknisk kunskap tar vi ansvar för våra kunders digitala utveckling.

Vi tar ansvar!

Vi är IT-konsulter. Vi bygger IT-system. Bra IT-system!

För att säkerställa att det blir bra system tar vi ansvar. Helst tar vi ansvar för hela projektet från förstudie och design via utveckling och införande till förvaltning och support över tid.
Får vi inte en roll där vi kan säkerställa att det blir bra mjukvara tackar vi nej.

Systemen vi bygger fyller ett unikt behov eller gör våra kunder mer konkurrenskraftiga. De är centrala i kundens verksamhet. Det kan gälla ett åtal hos Åklagarmyndigheten, en bostad hos Fastighetsbyrån, en resa med Skånetrafiken, en provkörning med Volvo Cars eller en patient hos Region Stockholm. Vi arbetar inom de flesta branscher och applikationsområden.

Att bygga mjukvara är ett hantverk. Vi kallar det Digitalt Hantverk. Det kräver skickliga hantverkare med många olika kompetenser. Vi har alla de kompetenser som krävs.
Förutom riktigt duktiga systemutvecklare har vi exempelvis:

  • Design Studio
  • Arkitekter
  • Projektledare
  • Application Security Team
  • Quality Assurance & Support Team
  • DevOps Team

Tillsammans ger det oss möjlighet att ta helhetsansvar för utvecklingen av nya system.

Digitalt Hantverk sedan 1984

Decerno grundades 1984 och har fortfarande kunder kvar från den tiden – det ser vi som det bästa betyg vi kan få.

Djup kompetens och lång erfarenhet av att bygga användarcentrerade och robusta systemlösningar har gett oss gott självförtroende. Vi vet att vi klarar av de mest komplexa utmaningarna. Vår styrka ligger i att förstå vad kunden behöver och göra det komplexa enkelt. Oavsett om det handlar om utveckling av ett verksamhetssystem eller uppdrag där vi agerar strategisk och teknisk utvecklingspartner.

Idag har Decerno drygt 140 anställda och är en del av Addnode Group. Vi har kontor i Stockholm, Uppsala, Göteborg, Malmö och Sevilla, Spanien. Sedan 2020 har vi även ett virtuellt kontor med anställda över hela landet.

SiffrorSiffror

Hållbara projekt och etisk policy

Samtidigt som vi skapar de bästa digitala lösningarna vill vi också göra skillnad på riktigt. Det är inte bara något vi säger, vi menar det! Sedan 1984 har vår etiska policy varit tydlig: Vi väljer bort projekt med koppling till vapenindustrin, spel om pengar samt alkohol och tobak.
Till 2025 ska också minst hälften av våra projekt ha en tydlig koppling till FNs hållbarhetsmål.

Läs mer om vår etiska policy

Läs mer om vårt hållbarhetsarbete

Jeansväst human rightsJeansväst human rights

Vill du att vi hör av oss?

Please fill out