Gå direkt till innehåll Gå direkt till meny

Alfa Laval

Verksamhetssystem som optimerar arbetet för över 1 500 användare i över 100 länder.

AlfaLavalAlfaLaval

En mångårig relation

Decerno och Alfa Laval påbörjade sitt samarbete 1986.

Under flera decennier har vi gemensamt utvecklat och vidareutvecklat skräddarsydda system som nu används av ca 1500 användare spridda på kontor i mer än 100 länder över hela världen.
Behoven och kraven har genom åren förändrats och genom en agil utvecklingsprocess skapar vi bättre funktionalitet och förutsättningar, samt uppgraderar och moderniserar i ett nära samarbete med kunden.

Utmaningen

Produkterna som Alfa Laval erbjuder har lång livstid. Det ställer höga krav på Alfa Laval att kontinuerligt kunna leverera, underhålla och administrera samtliga produkter. Den omfattande historiska produktkatalogen ställer specifika och komplicerade krav på erbjudandet. Behovet av att uppdatera, effektivisera och automatisera administration är högt.

Abstrakt illustrationAbstrakt illustration
industry unsplash

Lösningen

Decerno har helhetsansvaret för utveckling och underhåll av Alfa Lavals skräddarsydda verksamhetssystem, PLM och produktkonfigurering.

PLM-/PDM-systemet håller reda på fullständig produktinformation som ritningar, dokument och komponenter. De huvudsakliga användarna av detta system arbetar inom forskning och utveckling, och har ansvar för att designa nya produkter samt underhålla och förbättra de befintliga.

Många av Alfa Lavals övriga avdelningar använder det data som genereras av PLM-systemet.
Det föder även administratörsverktyg och konfiguratorer som Decerno utvecklat, med information som är avgörande för att bland annat kunna skapa erbjudanden, offerter och ordrar.

En av konfiguratorerna används för att ta fram en komplett offert i dialog med kund.
Alfa Lavals säljavdelningar har möjlighet att anpassa produkten till kundens specifika önskemål och behov. Accepteras offerten skapas en order som går från säljbolag till fabrik.
Som komplement finns ytterligare en konfigurator som används av Alfa Lavals säljare för att på ett effektivt och smidigt sätt ta fram nya tjänste- och serviceavtal. Avtalen är anpassade till aktuella erbjudanden och den eller de produkter och tjänster som slutkunden har inkl. eventuella anpassningar. Administratörerna har kontinuerligt möjlighet att uppdatera erbjudandet i administratörsverktyget.

Med dessa system minskar den manuella hanteringen. Användarnas och administratörernas arbete effektiviseras och kvalitetssäkras, likaså säljavdelningarnas arbete med framtagande av offerter.

Kontakta mig om du har några frågor eller funderingar!

Jag berättar gärna mer om hur Decerno kan hjälpa dig utifrån din organisations unika behov och förutsättningar.

Viktor HellmanViktor Hellman

Viktor Hellman

Affärsområdeschef

Fler kundcase

Globalt premiumvarumärke

Fastighetsbyrån – AI

GAIA – Göteborgs Stad m.fl.

Could not find any posts

Vill du att vi hör av oss?

Please fill out