westermo_hero.png

Westermo

ny digital närvaro med fokus på att stödja säljprocessen

Sitecore
UX
Grafisk design

 

Det känns otroligt kul att få jobba med Decerno och tillsammans skapa en lösning för att fler ska få höra om Westermo och hur vi kan bidra med robust och pålitlig datakommunikation till industri och infrastruktur.

— MAGNUS JANSSON, MARKET COMMUNICATIONS MANAGER

Westermo kontaktade Decerno för en ny teknisk plattform som skulle stödja deras behov på ett framtidssäkrat vis. “Javisst” sa vi på Decerno. När ni satsar på en ny digital närvaro tar vi ett grepp för att underlätta för era kunder att köpa era produkter och lätt komma i kontakt med er. Vi behöver även titta på hur er nya sida faktiskt konverterar och bidrar till er affär när den sen väl är lanserad.

Efter projektuppstartsmötet, där både ledning och nyckelpersoner i Westermos försäljningsorganisation deltog fick Decernos förväntansfulla projektteam fick en guidad tur i Westermos fabrik. Att få se produkterna och följa med i tillverkningsprocessen inför samarbetet gav direkt en väldig närhet till Westermos verksamhet. Bland pick-n-place-robotar och kliniskt rena miljöer, gick vi avmagnetiserade runt, guidade av Kari Parkilla, produktionschef på Westermo och vår närmsta beställare på Westermo, Magnus Jansson, Digital Marketing Manager.

 

ROLIGA UTMANINGAR

  • Att migrera samtliga av Westermos befintliga webb-relaterade system och databaser till en plattform(Sitecore).
  • Att skapa ett"Mini-PDM" dvs Product Data Management för webben i Sitecore.
  • Att bygga en komplett molnlösningar- samtliga servrar och databaser körs numera i molnet.
  • Att bygga en"easy-to-use" modulär uppbyggnad av grafiska komponenter.


SÅ VI BÖRJADE FUNDERA...

Idag är det så att de flesta av oss förbereder våra inköp hemma på kammaren, eller på språng i mobilen. Vi googlar, läser och rekar innan vi bestämmer oss. Det beteendet tar vi med oss på jobbet. En mycket stor del av inköparna som verkar inom B2B vill inte längre börja sin köpprocess genom att prata med en säljare. En aktör som Westermo måste vara långt framme digitalt, väl förberedda på vilka sökord som potentiella köpare använder på de olika marknaderna de verkar- helt enkelt stödja den potentiella kunden i deras köpbeteende och behov.

 

VI SKAPADE BLAND ANNAT...

En ny grafisk profil
Våra grundförutsättningar var den befintliga logotypen och den nyligen framtagna färgpaletten som skulle sätta känslan för nya siten. Vi valde typsnittet Lato för rubriker för att skapa en mjuk industriell känsla som överensstämde med Westermos identitet både grafiskt och personligt. Vi skapade en ljus och luftig site med stora rubriker och härliga hero-ytor, och valde en vacker orange som call to action-färg för att göra en tydlig avbrytning mot information och handling.

Ett responsivt produktfilter
Vi hade som mål att organisera visningen av produkterna och göra det tydligare och enklare för besökaren att hitta det dom sökte. För att uppnå det skapade vi ett snabbt och responsivt filter som möjliggör en precis selektering.

En personlig site
Vi har sett till att alla får en personlig kontaktperson när de navigerar på sajten- det ska vara lätt att se till att besökaren tar call-to-action och omvandlas till prospect. Varje sida har en utvald kontaktperson som är specialist inom området så att besökaren kommer i kontakt med rätt person direkt. 

Vi tecknade ner alla behov i user stories i en backlogg som vi prioriterade och planerade in i vår sprintplan. 

Vi hade en vass tidsplan för vårt projekt och en viktig deadline att möta. Innan arbetet startade gick vi igenom vad vi bedömde vara den bästa arbetsprocessen tillsammans med Westermo. Efter det inledande strategi- och designarbetet gick vi in en agil utvecklingsprocess. Efter varje tre veckors-sprint träffade projektteamet Westermo för demo och feedback. Efter fyra sprintleveranser stod vi redo för lansering och Westermo slutförde innehållsarbetet. Vi klarade projektets ramar och levererade faktiskt långt över Westermos förväntningar!

 

KUNDANSVARIG
Elis Sjömar
+46 73 514 46 59
elis.sjomar@decerno.se