botkyrka.png

Webbkarta

Botkyrka kommuns externa webbkarta

GeoServer
OpenLayers
WMS
WFS
WFS-T

 

Decerno har sedan 2010 utvecklat och förvaltat Botkyrka kommuns externa webbkarta. Kart- och mätavdelningen på kommunen kan själva administrera innehållet i kartan. Via en enkel redigeringsmodul kan även förvaltningarna eller informatörerna i kommunen lägga till eller ändra det som syns i kartan.

”Den nya webbkartan gör det möjligt att möta och kommunicera med medborgarna på ett nytt sätt. Det är en öppen lösning på mer än ett sätt.” säger Kart- och mätchefen Sanna Sparr-Olivier.

Botkyrka kommun drivs med visionen ”långt ifrån lagom”. Så även med webbkartan. Kommunen har fått en tilltalande och enkel webbkarta för medborgarna samt ett bra verktyg för kommunikation med kommunens invånare.

I webbkartan finns funktioner för att bl a söka på adress, visa dynamisk teckenförklaring samt kapa paj-diagram för enklare statistik.

Använd gärna länken för att utforska webbkartan.

Miljön bygger helt på Öppen Källkod och inkluderar bland annat en PostgreSQL-databas med GeoServer som kartmotor och OpenLayers klient. Webbkartan nyttjar tjänster som WMS, WFS och WFS-T för redigering i webbkartan.

 

KUNDANSVARIG
Lina Riddarström
+46 70 630 75 57
lina.riddarstrom@decerno.se