Unknown.jpeg

Jonathan Johansson

En direkt ingång till musiken

Grafisk design
Cargo2

 

Jonathan Johansson var i behov av en ny webbplats där fansen skulle kunna läsa låttexter och hitta information om exempelvis turnédatum. Vi fick det stora nöjet att bygga webbplatsen!

I samband med att höstturnén skulle dra igång ville Jonathan Johansson uppdatera sin webbplats utifrån den grafiska form som återspeglas på den senaste skivan Love & Devotion samt tillgängliggöra alla låttexter och videor som han skapat under åren. 

Decernos Art Director Fredrik Silberleitner som varit med och skapat Jonathan Johanssons tidigare webbplats tog fram designen för den nya jonathanjohansson.se. Fokus var att jobba med typografin på ett sätt som lägger texten i fokus och som inte nödvändigtvis följer vad besökaren kan förvänta sig av en webbplats. Tanken är att sajten ska vara av en slags kontinuerligt skiftande form där detaljer byts ut och förändras med tiden. 

Vi byggde den nya webben med Cargo 2. Ett webbaserat CMS särskilt utvecklat för att ge artister möjligheten att enkelt visa upp sina verk. Med Cargo har vi möjligheten att fortsätta utveckla sidan utifrån de behov som finns och Jonathans specifika önskemål. För att följa upp hur sajten används har även Google Analytics installerats och resultatet blev en modern och responsiv  sajt som ligger i linje med Jonathan Johanssons grafiska uttryck.

Jonathan_screen_1.png

En webbplats med fokus på det elementära i Jonathan Johanssons skapande, texterna. Fans och andra intresserade kan på den nya sajten hitta all information de söker och kan genom länkar nå Jonathans musik och de sociala medier som de kan följa honom i.

 

KUNDANSVARIG
Fredrik Hörnsten 
fredrik.hornsten@decerno.se
+46 733 137 077