Viktor Hellman, ny affärsutvecklingschef inom IoT

Till kontoret i Kista välkomnar vi Viktor som kommer arbeta med att skapa och identifiera möjligheter för Decerno att göra affärer inom IoT. Han är i grunden officer i flottan, drivs av att arbeta i en händelserik miljö och hoppas snart kunna ta upp intresset för extremskidåkning igen.

Foto: Elinor Nilsson

Foto: Elinor Nilsson

I höstas så drev Viktor, då anställd på Decernos systerbolag Sokigo tillsammans med några personer från Decerno ett AddVenture projektsom innebar att svara på en innovationstävling för smart parkeringslösning. Under projektet blev det det tydligt för honom att det finns goda möjligheter inom IoT och Viktor väckte därför frågan inom Addnode Group att göra en satsning på IoT. Med tanke på Decernos projektstruktur med förmåga att snabbt ta sig an helt nya utmaningar så passar satsningen bäst i Decerno och därför blev det just Decerno för Viktor. Det genuina teknikintresset och de personer han lärt känna under gemensamma aktiviteter inom affärsområdet Process Management har även bidragit starkt.

Välkomnandet på Decerno är det bästa jag fått på något företag, har rekommenderat andra att ta efter! Samarbetet med kollegor har börjat bra och alla är entusiastiska kring det jag gör, vilket ger mer energi. Sen är jag väldigt nöjd med min nya roll och under de fria tyglarna jag får affärsinnovera.

Efter fyra år som officer i flottan studerade han ekonomi i Lund. Efter det har han bl.a arbetat som management konsult inom telekom på franska bolaget Greenwich Consulting. Sedan blev det Epsilon med försäljning av tekniska konsulter till Ericsson, därefter en period av inhopp på olika bolag i kombination med att han drev eget som management konsult innan han landade inom Addnode Group. 

Viktor är en gift trebarnspappa som bor i en gammal sommarstuga med för stor tomt i Åkersberga. Han hoppas snart kunna ta upp sina stora intressen igen, segling och extremskidåkning som prioriterats bort till familjens fördel. Viktor ser sig som en flexibel, öppen och engagerad person som sällan ser problem. Han drivs och trivs i en händelserik och lätt kaotisk miljö (därav tre barn…). 
 

Vad gör dig glad? 
Det mesta!

Vad gör du när ingen ser?
Spelar lönlösa spel på mobilen

Vad äter du helst? 
Just nu längtar jag efter en väll tillagad röding…

Vad är den tekniskt viktigaste prylen för dig? 
Mobilen!
 

Välkommen Viktor!

Fredrik Silberleitner