Projektledaren Victoria Leclér stärker Uppsalakontoret

Vi välkomnar Victoria till Decerno. En inbiten uppsalabo med en gedigen bakgrund inom kommunikation, design och projektledning. Victoria skulle gärna kunna springa superhjältesnabbt, är besatt av Palmeutredningen och drivs av att få arbeta tillsammans med team och kunder. 

Det känns väldigt spännande att ha börjat på Decerno! Jag får förmånen att vidareutveckla några av de befintliga kunderna och hoppas såklart på att vara med och bygga upp relationer med nya kunder.

Victoria som kommer att arbeta som projektledare och kundansvarig har en zig-zag utbildning med bl.a studier inom pedagogik vid Uppsala Universitet, design på Forsbergs skola samt är diplomerad marknadsekonom. 

Sedan 1999 har hon både tillsammans med en kollega drivit en egen designbyrå och haft anställningar på ett antal kommunikationsbyråer. 2008 började hon på en digital byrå där kärleken till det digitala föddes. En kärlek som fortfarande är stark, men föremålen har under åren växlat…

Foto: Gustav Uddgård

Foto: Gustav Uddgård

Förra året flyttade Victoria tillsammans med sin sambo ut till ett gult hus på “rena rama” landet som hon själv uttrycker det. Uttrycket grundas främst i det dåliga uppförandet som bl.a hjortar, älgar och vildsvin har i trafiken. Det gäller därför att köra försiktigt, vilket dessvärre inte alltid sker. Hon har nämligen, efter en biltur med kollegorna redan lyckats få smeknamnet "Crazy Driver" på kontoret. 

Om jag hade en superhjältekraft så skulle det vara att kunna springa superhjältesnabbt. Min mamma brukade säga att det man inte har i huvudet får man ha i benen. 

Victoria har två vuxna barn samt ett snart fyraårigt superhjälte-älskande barnbarn. Tack vare barnbarnet så har kunskapen om superhjältar ökat med cirka 100%. Exempelvis kunskap om att det är skillnad på hur snabbt röda och gula Flash springer. 

Bland intressen så lyser, förutom att vara en intensiv Instagram-användare (victoriaaalecler) två specialintressen starkt: mordet på Olof Palme och strävhåriga taxar. 

Jag kan inte släppa att mordet mer än 30 år senare inte är löst. Om sanningen inte kommit fram efter alla dessa år så tror jag att de som var inblandade kommer att kunna hålla tyst även i framtiden. En del är antagligen redan döda. Jag säger “de” för jag tror inte att det var en ensam galning som utförde mordet…

Hon tipsar om podden “Palmemordet” som hon är med och sponsrar för att Dan Hörning som driver podden ska kunna fortsätta att producera avsnitt. Angående de strävhåriga taxarna så började intresset när hennes son var i tio årsåldern. Familjen ville köpa en hund som var allergivänlig då sonen var allergisk. 

Det blev en strävhårig tax eftersom de sades ha mindre allergener i pälsen. Jag vet inte om det stämmer, men faktum är att min sons allergier i princip försvann efter att hunden kom. Taxar är underbara och hemskt envisa. Hon blev min bästa vän som jag fick umgås med fram till för några år sedan då hon blev sjuk. Jag drömmer om att någon gång i framtiden kunna ha en ny taxkompis!

Vad gör dig glad?
Mitt barnbarn och koltrastens sång på våren.

Vad gör du när ingen ser?
Söker på taxar på Instagram. 

Vad äter du helst?
Skaldjur. Och glass, just nu är det vanilj med valnöt. En riktig höjdare som inhandlas på Lidl. I Tyskland är de bland annat bra på sötsaker…

Vad är den tekniskt viktigaste prylen för dig?
Dubbla laddare och hörlurar till telefonen!

 

Välkommen Victoria!