Välkommen Ann-Sofie Stolperud och Markus Meder, våra nya systemutvecklare

Till Kistakontoret välkomnar vi två nya kollegor. Ann-Sofie och Markus, båda är utbildade inom teknisk fysik på KTH och blir härliga tillskott!

 

Ann-Sofie Stolperud

är civilingenjör från KTH inom teknisk fysik som är nybliven husägare och som gärna paddlar kajak och sjunger karaoke! 

Foto: Elinor Nilsson

Foto: Elinor Nilsson

Sedan 2005 har Ann-Sofie arbetat som systemutvecklare, mestadels i Java. Innan hon började på Decerno så arbetade hon på CAG Mawell där hon arbetade med IT-lösningar för vården. Hon har även en bakgrund inom finans och telekom. 

Ann-Sofie har börjat i Ninja-teamet och kommer bland annat arbeta med Pastill, ett verksamhetssystem för barn- och ungdomspsykiatrin. Hon tycker att en styrka med Decerno är att man jobbar med helhetsuppdrag i team och uppskattar också att man har en härlig fikakultur.

Det var flera saker som lockade med Decerno. Kombinationen av att jobba som konsult med varierande system och tekniker och att jobba med helhetsuppdrag i egna team, den etiska policyn där Decernoexempelvis väljer bort uppdrag med koppling till vapenindustrin och spel om pengar samt helt krasst, placeringen av kontoret!

På fritiden umgås Ann-Sofie med familj och vänner, så här års gärna över en grillmiddag på nya uteplatsen. Hon älskar också att sjunga; i kör, allsång eller på karaoke-haket. Hon paddlar även gladeligen kajak i Stockholms skärgård och hoppas kunna göra det en del i sommar.

Vad gör dig glad? 
Min 3-åriga son, vårsolen och terassen på Kistakontoret :)

Vad gör du när ingen ser? 
Googlar på .net-begrepp

Vad äter du helst? 
Vegetariskt!

Vad ska du göra i sommar?
Jaga treåringen på klipporna vid släktens skärgårdsställe, fira morfars 90-årsdag och förhoppningsvis beta av något på att-göra-listan som nybliven husägare
 

Markus Meder

är junior systemutvecklare som nyligen tog examen från teknisk fysik på KTH. Han beskriver sig som en glad grabb från Sollentuna som dansar Lindy Hop och gärna bakar surdegsbröd. 

Foto: Elinor Nilsson

Foto: Elinor Nilsson

Mestadels så kommer Markus att arbeta med Fastighetsbyrån. Han tycker det känns bra att ha börjat på Decerno, trevliga kollegor och massor av nya saker att lära sig.

Jag hade hört mycket bra om företaget och kunde se mig själv i rollen. Kändes som rätt första steg från den akademiska världen!

Markus spelar handboll i div 2 och 4 i Spångas handbollsklubb och genomför gärna projekt, stora som små. Exempelvis så såg han behovet av fler utemöbler på den nya uteplatsen vid fysiklektionerna och byggde därför ett bord och en bänk tillsammans med några kompisar. Det var kul att bygga och tillfredställande varje gång jag ser det användas! Han tycker om att dansa Lindy hop och att spela brädspel, helst Pandemic. 

Vad gör dig glad? 
Umgås med vänner, såklart! Tycker om att aktivera mig, att ha något att göra. Till exempel var jag matansvarig på fysiksektionens vårbanquette i lördags, det var kul. Jag blir alltid glad av att socialdansa!

Vad gör du när ingen ser? 
Gömmer mig! ;)

Vad äter du helst?
Ett nybakt surdegsbröd, jag brukar basera det på vetemjöl och smaksätta med sesam. 

Vad är den tekniskt viktigaste prylen för dig? 
Haha, min mobil kanske!

Vad ska du göra i sommar?
I sommar ska jag jobba på min favoritsimskola och åka till medeltidsveckan. Jag funderar även på att åka en helg till Herräng och dansa.

 

ANN-SOFIE OCH MARKUS, VÄLKOMNA !

Fredrik Silberleitner