Decerno drömmer stort tillsammans med Skanska

I maj åkte Fredrik Silberleitner och Lukas Bergliden till Rainmaking Loft i Köpenhamn för att delta i Skanskas Dream Big Challenge. Vi på Decerno var inbjudna tillsammans med ett 20-tal företag att under den tre dagar långa designsprinten "Dream Big" drömma ihop hur Skanska ska ta nästa steg i den digitala verkligheten. Syftet med designsprinten var att få fram idéer och smarta lösningar på framtidens ledningsplattform.

Nu kan vi stolt berätta att vi gått vidare och kommer att i steg två utveckla en prototyp av vår idé. Nästa vecka påbörjas arbetet med en kick-off för prototyputvecklingen. Vi på Decerno samarbetar tillsammans med Infozone. Övriga bolag som också gick vidare är Avalon Solutions, Ninetech, Jayway och Salesforce.

"Det är väldigt roligt att tillsammans med Skanska få utforska hur morgondagens arbetssätt kan utformas när digitaliseringen blir konkret på byggarbetsplatsen. Byggandet ligger i Skanskas DNA och deras vilja att ligga i framkant digitalt är helt i linje med vad vi vill göra på Decerno. Drömmarna vi skissade fram på workshopen i Köpenhamn börjar nu bli konkreta och vi ser fram emot att bygga långsiktigt tillsammans med Skanska!"
Fredrik Silberleitner, Art director
 
"Att jobba med en kund som inte är rädd att tänka utanför ramarna är väldigt motiverande och givande, att tillåtas drömma och använda de där teknikerna och idéerna som har potential att ge väldigt stor nytta, men där man också är pionjär när man gör det. Det motiverar och får en att sträcka sig den där extra biten för att försöka nå äpplet som trots att man redan står på tårna hänger precis ovanför fingerspetsarna. Att Skanska valde oss bland cirka trettio andra förslag för att få vara med i prototyp-fasen känns som ett bra kvitto på Decernos och Infozones bredd och expertis men också på vår förmåga att förstå en kund och deras verksamhet."
Lukas Bergliden, Innovationsarkitekt

Vi ser med spänning fram mot det fortsatta arbetet! 

Fredrik Silberleitner