Simon Israelsson, ny junior systemutvecklare till Kistakontoret 

Vi är väldigt glada att välkomna vårt senaste tillskott Simon. Ny junior systemutvecklare som tycker om att klura på hur saker och ting hänger ihop. Han tränar även gärna för att sedan kunna spela datorspel på sina så kallade “slökvällar”.

Det är väldigt kul och spännande att ha börjat på Decerno. Jag har en en känsla av en härlig arbetsmiljö och att arbetsuppgifterna och projekten man jobbar med verkar kunna variera en hel del vilket är väldigt spännande!

Simon studerade teknisk fysik på KTH, med masterinriktning mot teoretisk fysik. Då han pluggade fram till augusti i år så ser han framförallt fram mot att gå från “någon som kan en del programmering” till någon som faktiskt kan utveckla "på riktigt". 

Han är nyfiken och intresserad av det mesta och gillar att lära sig hur saker och ting fungerar och hänger ihop. Just nu försöker han reda ut hur långt det han redan kan räcker och vilka bitar som kommer behöva kompletteras. 

Foto: Elinor Nilsson

Foto: Elinor Nilsson

Simon som kommer från Traneberg tycker om att träna, framförallt gym nuförtiden och spela datorspel på “slökvällarna” som han kallar det. Vilka spel som spelas under dessa kvällar har varierat en hel del, både i stil och genre genom åren, men senaste favoriten är "The Witcher 3”. 

Han tycker också det är väldigt härligt att vara ute och röra på sig i naturen och både promenerar och fjällvandrar gärna. Han tycker om kombinationen som fjällvandring ger, att vara ute och promenera under längre stunder och samtidigt få tälta i vackra miljöer. Till dig som planerar en fjällvandring rekommenderar Simon framförallt ordentliga vandringsskor/kängor. Det är nämligen verkligen inte en rolig historia att vara ute länge i naturen med skavsår eller andra problem med ben och fötter…

Vad gör dig glad?
Träffa vänner och hitta på något kul.

Vad gör du när ingen ser?
Spelar spel eller sover.

Vad äter du helst?
Svaret är nog tyvärr godis. Jag är väldigt svag för choklad…

Vad är den tekniskt viktigaste prylen för dig?
Förmodligen telefonen. Den är lätt att ha med sig och klarar av det mesta.

Välkommen Simon!