Uppsalakontoret stärks med systemutvecklaren Niklas Forsmark

Vi fortsätter att fira in hösten med att hälsa ännu en ny kollega välkommen. Denna gång är det Uppsalakontoret som fått tillskott av systemutvecklaren Niklas. En styrketränande datanörd som gärna headbangar loss till en power metal låt när ingen ser. 

Niklas härstammar från Sigtuna och är sedan studietiden på Uppsala universitet bosatt i Uppsala. Han är utbildad civilingenjör inom IT och på Decerno kommer han nu främst framöver att arbeta med det omfattande uppdraget för SiS, något han tycker känns väldigt spännande! 

Det som lockade med Decerno var till stor del arbetssättet som vi har här. Att jobba i stora projekt, tillsammans med ett team som svetsas samman och kör hela projektet ut. Detta var väldigt tilltalande för mig som har jobbat som resurskonsult tidigare och aldrig riktigt känt att jag fått lära känna och skapa en gemenskap med mina kollegor. Och jag måste säga att efter bara en vecka här känns det som att det löftet kommer införlivas här!
Foto: Elinor Nilsson

Foto: Elinor Nilsson

Niklas beskriver sig själv som en nörd och tycker det sammanfattar honom ganska väl- spelnörd, datanörd, styrketräningsnörd etc. Helst spelar han storymässigt djupa och komplicerade rollspel, då han mer eller mindre spelar sig själv genom en interaktiv bok. När det gäller styrketräningen så tränar han för tillfället tre gånger i veckan med målet att komma tillbaka till den nivån han hade innan han opererade ryggen för ett diskbråck för ganska exakt ett år sen. För dig som vill kicka igång hösten med lite styrketräning så är hans viktigaste tips att lyfta med rätt form, alltså att lyfta på rätt sätt. Håller du “formen” så kommer styrkan på vägen. 


Vad gör dig glad?
Det roligaste som finns att göra är att lösa svåra problem, oavsett i vilken kontext det gäller. Får samma glädje av att lösa ett svårt problem inom programmering som jag får av att lösa ett svårt problem i ett spel eller inom träningen eller allmänt i vardagen. 

Vad gör du när ingen ser?
Headbangar loss till nån power metal. 

Vad äter du helst?
Det jag äter helst är att antingen frossa i mig skaldjur eller en bra curry, beroende på humör och tillfälle. Chilikrabba i Singapore är fortfarande det bästa jag någonsin käkat!

Vad är den tekniskt viktigaste prylen för dig?
Utan tvekan datorn i stort. 


Välkommen Niklas!