Välkommen Jonas Rosenlind, vår nya frontend-utvecklare

Till Uppsalakontoret välkomnar vi Jonas, en utbildad civilingenjör (inriktning IT) vid Uppsala universitet. Jonas är f.d landslagsgymnast och kallar sig själv för en riktig tekniknörd.

-  Det känns väldigt bra att ha börjat på Decerno! Alla har varit väldigt bra på att förklara våra processer och hjälpt till att ge mig en bra start. Det som gör att jag gillar att arbeta med frontend är att man kan göra så oerhört mycket idag inom det och jag får alltid direkt feedback på det som implemenenteras, det går helt enkelt lite snabbare att få resultat än som backend. Det är även jättekul att skapa bra och användbara gränssnitt som man vet kommer användas av många användare!

Jonas Rosenlind.png

Innan Jonas började på Decerno arbetade han på Uppsala kommun som fullstack. Han arbetade bland annat med www.uppsala.se och mindre webbplatser, såsom Brandförsvarets webb och skolwebbarna i kommunen.

Att det blev Decerno för Jonas var först och främst att det kändes som en bra arbetsplats. Han fick en bra känsla av Thomas, närmsta chefen som fick honom att bli övertygad om att Decerno är rätt arbetsplats för honom. 

På sin fritid sysslar Jonas gärna med e-sport, bilar och träning. För ett år sedan köpte han sig en liten sportcoupé och började då intressera sig för banåkning och drifting. Han körde sin första bana i april i år och blev hooked! Förkärleken till gymnastiken grundar sig i att han fram till för två år sedan var en aktiv landslagsgymnast inom DMT (double mini trampoline). Han har kommit tvåa på SM två gånger samt vunnit Svenska Cupen. På grund av en skada under SM för två år sedan kan han inte fortsätta på samma nivå, vilket han saknar. 

Vad gör dig glad? 
Choklad, chips och dipp (OLWs 3x lök tillsammans med ranch dipp är ett säkert kort), fina lösningar, soliga dagar och att sätta nya PBn på gymmet. Nästa PB hoppas han blir i militärpress, han siktar på att ta kroppsvikt relativt snart, men chipsen försvårar…

Vad gör du när ingen ser? 
Micrar förmiddagens bryggkaffe...

Vad äter du helst? 
En stor grillad köttbit! 

Vad är den tekniskt viktigaste prylen för dig? 
Datorn såklart! Spenderar ju den mesta delen av min vakna tid framför den!

Vad ska du göra i sommar?
I sommar ska jag grilla, ta det lugnt, förhoppningsvis resa någon vecka och med lite tur komma iväg och köra bil på bana.
 

Välkommen Jonas!