Välkommen Johannes Björkdahl till Göteborgskontoret

Foto: Erik Olsson

Foto: Erik Olsson

Vi är glada att kunna presentera systemutvecklaren Johannes till vårt kontor i Göteborg. Han är uppvuxen i Alingsås och är utbildad inom webbutveckling och programmering vid Högskolan i Skövde. Han äter gärna tacopaj och tycker att Trailer Park Boys är en tv-serie om ingen bör missa!

Decerno kändes som ett riktigt bra ställe att arbeta på. Alla människor jag träffade på intervjuerna var jättetrevliga och det kändes även som många delar mina intressen vilken är gött.

Han tycker att den första tiden på Decerno har varit väldigt bra, att alla är trevliga och att projektet han arbetar med är riktigt roligt! Just nu så arbetar Johannes med frontend på ett spännande Hogia-projekt. Tanken är även att han ska utveckla sina backend-kunskaper.

Innan Johannes började på Decerno så jobbade han på en liten reklambyrå som full-stack utvecklare under en kortare period. På sin fritid spelar han gärna på sin dator eller brädspel, även att kolla på serier är ett stort intresse. “Trailer Park Boys” är favoritserien, varför? Han tycker att karaktärerna är väldigt intressanta och att hela serien är "loosely scripted", det är mycket improvisation. De har även en hel hemsida som fungerar som ett tv-nätverk (swearnet), där de gör exempelvis podcasts och andra galna grejer i sina karaktärer.

Vad gör dig glad?
Vara med min sambo och snabbt internet.

Vad gör du när ingen ser?
Kollar på Downton Abbey igen..

Vad äter du helst?
Tacopaj eller en räkbomb blir det nog.

Vad är den tekniskt viktigaste prylen för dig?
Antagligen min mobil så jag kan hitta vad/vart jag vill, när som helst, men det skulle vara riktigt tråkigt utan min dator också…

Vad ska du göra i sommar?
I sommar ska jag på Emmabodafestivalen! Jag ser fram emot att det kommer så många artister som jag lyssnar på! Främst Fricky och Trainspotters, men ska bli gött att Roger Pontare kommer också, haha!

 

Välkommen Johannes!

Fredrik Silberleitner