Johan Isacson, ny teknisk projektledare på Göteborgskontoret

Vi välkomnar Johan till vårt Göteborgskontor. Med lång erfarenhet av IT och telekom kommer han att arbeta som teknisk projektledare inom digitala tjänster och nya möjligheter. Johan är en stor grillfantast med mottot att det går att grilla året om, men på senare tid har sambon bett honom pausa grillandet då hävdar att det finns tydliga likheter med Fredde i Solsidan...

Foto: Erik Olsson

Foto: Erik Olsson

Johan som började i måndags tycker det känns spännande och ser fram mot att jobba tillsammans med alla nya kollegor. 

Jag fick intrycket av att Decerno vårdar kundrelationer samtidigt som man vill leverera pålitliga långsiktiga lösningar. Jag har jobbat med leverans av lösningar och tjänster i över tio år och tyckte att Decerno har en intressant inställning till det som jag inte sett tidigare och känner att jag kan vara med och bidra. Sen verkar Decerno även göra fräcka saker och eftersom att jag gillar att skapa saker så såg jag det som en ypperlig möjlighet att få ansluta mig till Decerno.

Johan som har en Master of Science i Secure and Dependable Computer Systems från Chalmers Tekniska Högskola har tidigare arbetat bl.a åtta år på Ericsson. Han hade där förmånen att resa runt i världen i sitt arbete. Två platser som han minns väl är Shimla i Indien, en bergsby på 2300 meters höjd och ett ställe norr om Ryiadh som heter Edge of the World. Ett stup på över 100m som ligger mitt ute i öknen och som mynnar ut i en fantastisk vy i form av en dal. 

Jag brinner för att jobba med roliga saker i teknikens framkant och leverera bra resultat. En av dessa sakerna är bland annat konceptframtagande som sedan drivs vidare till att bli en färdig produkt och alla dalar och toppar på vägen. Jag försöker alltid se möjligheter kontra omöjligheter vilket gör att jag skulle kunna kalla mig för en optimist.

Närmst kommer han från en tjänst på Combitech. Han arbetade där med deras uppbyggnad av åtagandeverksamhet. Vilket innefattar allt från att skapa innovativa och användarvänliga koncept till att vidareutveckla olika kunddialoger. 

Att Johan är en sann optimist bevisar han bl.a genom att grilla, oavsett väder (att familjen har tak över uteplatsen behöver inte avslöjas…). Grillning är ett stort intresse tillsammans med löpträning. Bästa grilltipset är “Beer can chicken”, vilket är en hel kyckling som rubbas i en massa kryddor och sedan träs på en ölburk fylld till hälften med öl. Sen får den stå på grillen i ca 1,5 timme och efter det är det bara att hugga in. Förutom att grilla tycker Johan om att löpträna, men efter ett lyckat Göteborgsvarv så springer han inte längre några lopp, för att inte förstöra personbästa…

På hemmafronten finns även två energiska döttrar på två och fyra år som tillsammans med husrenovering fyller dagarna. Just nu är det hallen som ska få en mer modern stil, i alla fall om du frågar Johans sambo. 
 

Vad gör dig glad?
Att få vara ute på ett långt löppass I skogen en tidig morgon

Vad gör du när ingen ser?
Funderar på grillning..

Vad äter du helst?
Hamburgare. Bacon och cheeseburgare är en stadig favorit!

Vad är den tekniskt viktigaste prylen för dig?
Min grilltermometer, den har hjälpt mig med mycket, inte minst att få precision på kött och fisk som du inte kan få annars…

 

 Välkommen Johan!