Decerno och IGEday inspirerar tjejer till att välja ingenjörsyrket

IGEday, eller Introduce a Girl to Engineering day är ett initiativ från kvinnliga ingenjörer och ingenjörsstudenter för att öka intresset för teknik och ingenjörskap bland unga tjejer. Företag, högskolor och organisationer runt om i hela vårt avlånga land uppmuntras att delta på denna dag. Syftet är att ge dem en inblick i hur det är att jobba som ingenjör.

För oss på Decerno är detta ett sätt att bidra till ett ökat teknikintresse bland unga tjejer i samhället. Ett bra sätt att ge målgruppen en bild av vad en ingenjör gör är att låta dem träffa kvinnliga ingenjörer hos oss som kan verka som förebilder och förse dem med idéer om hur en tänkbar framtida karriär inom teknik kan se ut.

IGEday äger rum den 29 mars 2019. Decernos event kommer att hållas på vårt kontor på Hudiksvallsgatan 4B vid Odenplan i Stockholm. Läs mer på igeday.com, där ni också hittar länken till företagsanmälan!

Om Womengineer

Womengineer är en organisation som vill informera och inspirera fler tjejer till ingenjörsyrket. Målet är att 2030 ska det examineras lika många kvinnliga som manliga ingenjörer. Vi tror att jämnställdhet inom teknikområdet kommer gynna svensk tillväxt och välfärd.

IGEday är ett initiativ av organisationen Womengineer och som även har stöd av National Engineers Week Foundation, som på ett framgångsrikt sätt har arrangerat den amerikanska versionen av eventet de senaste åren. Det första eventet arrangerades 2014, då 13 företag och mer än 300 tjejer deltog. Dagen har arrangerat sen dess och förra året, 2018, deltog mer än 90 företag och 1800 tjejer.

IGEday.png
Genom att visa hur ingenjörsyrket ser ut i praktiken hoppas vi kunna bidra genom att inspirera unga tjejer till att redan tidigt i åldrarna lägga grunden till framtida yrkesval. För oss på Decerno är rekrytering en hjärtefråga, och för att fortsätta rekrytera de bästa medarbetarna vill vi vara med och bidra till att fler tjejer väljer ingenjörsyrket.
— Elinor Nilsson, HR-Specialist
ELINOR NILSSON