Grattis Ouday till AWS-certifikationen!

Hurra, vi blir alltid stolta när våra medarbetare lyckas med utmaningar som de tar sig an. Vår fullstack-utvecklare Ouday Youzbashi kan nu titulera sig som “AWS Certified Solutions Architect”. 

Certifieringen innebär bl.a att arkitekten kan ta emot och bearbeta kraven från kunder och hitta en lösning som kan utvecklas och byggas på AWS (Amazon Web Services) tjänster. Lösningarna brukar vara skalbara och ha en hög nivå av säkerhet, tillgänglighet och är kostnadseffektiva. Certifieringen innebär även att han kan hjälpa till att flytta de befintliga systemen och lösningarna till AWS och sätta upp en plan för att migrera on-premis system till molnbaserade tekniker och tjänster.

“Det känns jättebra, men det var inte enkelt. De teknikerna och tjänsterna som är tillgängliga via AWS uppdateras löpande och nya tjänster lanseras snabbt. Det känns bra att hålla mina kunskaper uppdaterade och att få jobba med ”cutting-edge”-tekniker är alltid roligt!” 
ouday 4.png

Ouday förberedde sig genom att läsa och gå igenom viktiga whitepapers som AWS skrivit och som definierar arbetet i molnet. Han övade även genom att själv sätta upp och testa hur det på olika sätt gick att koppla ihop olika tjänster. 

Just nu jobbar Ouday som fullstack-utvecklare på ett projekt för Friskis&Svettis.