Välkommen Ariadna, vår nya frontend-praktikant

Det är alltid lika roligt att välkomna praktikanter till våra kontor. I måndags började Ariadna Villar som studerar till frontend-utvecklare vid Medieinstitutet sin tio veckors praktik på Citykontoret. Ariadna som älskar adrenalinkickar, gärna i form av att köra motocross och djuphavsdykning är född och uppvuxen i Barcelona och bor sedan tre år tillbaka i Stockholm. 

Foto: Elinor Nilsson

Foto: Elinor Nilsson

Teamet och Oskar är härliga och håller kontinuerligt ett öga på mig och ser till så att jag känner mig bekväm och att jag har allt för att lyckas med min praktik. Jag ser jag fram mot att växa i rollen som programmerare och bli mer och mer trygg under kommande veckor!

Ariadna hoppas under praktikperioden få lära sig hur Decernos utvecklingsteam arbetar tillsammans i projekt. Hon vill även sätta sig in mer i agil-utvecklingsmetodik och förbättra sina kunskaper inom javascript, css samt react. Ariadna känner sig både välkommen och inkluderad i arbetet efter första veckan. För henne är mentorn Oskar viktig, han ger henne det tekniska och mentala stöd som hon känner behövs för att utvecklas på ett bra sätt. Hon ser fram mot att lära sig mycket av Oskar och resten av teamet. 

Efter sin utbildning hoppas Ariadna kunna arbeta som front-end utvecklare, gärna i kombination med UI-och UX-design.

Det var under en semester till Stockholm i februari 2015 som Ariadna blev fullständigt förälskad i Stockholm. Under samma vår fick hennes man, som kommer från Sverige ett jobberbjudande i Stockholm och de kände då att det var dags för ett nytt äventyr. Nu tre år senare tycker Ariadna verkligen att Stockholm känns som hennes hem och hon har blivit ett stort fan av bl.a svensk musik och traditioner. När hon inte studerar så kör hon gärna motorcykel som är ett gemensamt familjeintresse sedan hennes tonår, för tillfället kör hon en Beta Alp motocross 125cc. 

Ariadnas intressen för adrenalinkickar slutar inte där. Hon roar sig gärna med att planera nästa djuphavsdyk och nöjesparker att besöka. 

Den häftigaste platsen jag dykt på hittills är Gili Islands vid Lombok, Indonesien. Där tog jag både mitt SSI Open Water och Advanced Adventurer Diver certifikat. En plats som bäst kan liknas med Nemos värld full med sköldpaddor, dansande fiskar och fantastiska korallrev. 

När det gäller nöjesparker så rekommenderar hon alla som åker till Barcelona att besöka nöjesparken Port Aventura Park som är en Europas allra bästa nöjesparker.  

Varmt välkommen Ariadna!