Anders Hagward, vår nya fullstack-stjärna på Göteborgskontoret!

Vi är glada att hälsa Anders välkommen till Decerno. Han är en musikintresserad 28-åring som härstammar från Strömstad. Anders är utbildad civilingenjör i datateknik med internationell inriktning japanska på KTH. Sista året under utbildningen tillbringande han i Tokyo som utbytesstudent. 

Anders Hagward 2.png

Att det blev Decerno berodde främst på att Anders fick bra vibbar av företaget samt att han var nyfiken på att arbeta som inhouse-konsult. Anders kommer att arbeta som fullstack-utvecklare på Göteborgskontoret. Tidigare har Anders arbetat som utvecklare på två produktbolag med kartprodukter och privatjet-charter. 

- Det känns jättekul att ha börjat på Decerno! Många nya kollegor att lära känna och tekniska utmaningar att ta sig an. Det ska bland annat bli spännande att lära sig mer om rutt-optimering. Att arbeta som inhouse-konsult är det bästa av två världar: större möjlighet att jobba med olika typer av projekt samtidigt som du har en fast arbetsplats och kollegor.

Intresset för Japan fick Anders genom den japanska populärkulturen. Han trivdes väldigt bra på “Titech-campus” i Tokyo där han fick umgås både med sina japanska labbkamrater och andra utbytesstudenter från olika delar av världen. På kvällarna hände det att de sjöng karaoke eller gick ut och åt på någon izakaya. Tyvärr hann han inte lära sig så mycket japanska, men han tar med sig fina minnen och nya vänskaper och en stor saknad efter den japanska maten.

Förutom att programmera gillar Anders att träna, spela musikinstrument och dataspel (RocketLeague). Huvudinstrument är gitarr, men han spelar även bas, piano och trummor. Han har även ett nytt mål i sikte, att lära sig segla…
 

Vad gör dig glad?
Ett havsbad på sommaren. Det bästa havsbadet hittar du på Nordkoster, utanför Strömstad. 

Vad gör du när ingen ser?
Kodar i Java…

Vad äter du helst?
Färska strömstadsräkor förstås tillsammans med en kall öl, några andra tillbehör behövs inte!

Vad är den tekniskt viktigaste prylen för dig?
Förutom datorn? Då är det nog elpianot...det är lite lättare att ta med sig när man flyttar än ett akustiskt.

Välkommen Anders!