Mina sidor - Alectas nya tjänstepensionswebb för kunder

Den fjärde september lanserade Alecta en ny version av “Mina sidor”. Ett inloggat läge där Alecta-kunder hittar uppgifter om sin egen pension och får en tydlig översikt över hela innehållet i sitt tjänstepensionspaket. Det är en fortsättning på trestegsraketen av nya alecta.se. Decerno har bidragit med koncept, UX och grafisk design. 

Den nya versionen ger kunderna en betydligt bättre överblick över hela sin tjänstepension hos Alecta. Med en ny design, ett personligt tilltal och bättre möjligheter att laborera med de olika sätt det går att ta ut tjänstepensionen så har vi gjort det lättare för kunderna att förstå sin tjänstepension. Med andra ord, Mina sidor gör tjänstepension överraskande enkelt!

Genom att göra nya Mina sidor till en integrerad del av alecta.se ger vi våra kunder en mycket bättre kundupplevelse. Det är också färre kunder som hör av sig till kundtjänst och det är ett tecken på att vi lyckats.
— Hanna Tegner och Hampus Karlsson, projektledare

Personlig meny
Mina sidor är nu helt integrerad med alecta.se och man har full tillgång till den externa webben samtidigt som man är inloggad på Mina sidor. Kunderna får därmed svar på eventuella frågor utan att behöva navigera bort från Mina sidor. Om du ger dig ut på upptäcksfärd på webbplatsen tar din personliga meny dig alltid tillbaka.

En digital guide lotsar dig förbi vanliga fällor med att ta ut tjänstepension i förtid och svarar på vanliga frågor som exakt när pensionen betalas ut och hur stor varje utbetalning blir. 

Det var en omfattande lansering bestående av:

  • Nya funktioner

  • Nytt gränssnitt

  • Ny användarupplevelse över samtliga enheter

  • Ny teknisk plattform

  • Nya integrationer mot befintliga interna kärnsystem 

Användarupplevelsen i mobilen är nästan ännu bättre än på laptop, vilket är bra då andelen som använder alecta.se mobilt ökar kraftigt.

Nästa steg i trestegsraketen Decerno gör hos Alecta är “Internetkontoret”, en tjänstepensionswebb för företagare eller ombud för företag med Alectas tjänstepension.

Projektet “Mina sidor” startade i augusti 2017 och pågick fram till september 2018.

Johan Bergman (Claremont), Peter Westerling och Fredrik Silberleitner.

Johan Bergman (Claremont), Peter Westerling och Fredrik Silberleitner.

Teknik:
.net
Integration med interna försäkringssystem
Integration med EpiServer

Webbplats: www.alecta.se
(https://www.alecta.se/mina-sidor/inloggning-mina-sidor/#mobiltbankid)

Decernos team:
Peter Westerling och Fredrik Silberleitner

Kundansvarig:
Fredrik Lundin
fredrik.lundin@decerno.se
+46 733 137 003