Akademiskas nya webbplats bäst i klassen

Akademiska sjukhusets nya webbplats, designad och utvecklad av Decerno, har korats till vinnare för bästa webbsajt i kategorin Vård och hälsa i IDGs lista över Sveriges 100 bästa webbplatser.

Akademiska-IDG-guld-2019-Decerno-700px-w.gif

I IDGs Topp100 tävling, där de utser de 100 bästa webbplatserna varje år, gick i år guldet till Akademiska sjukhuset i Uppsala. «De flesta storsjukhus har tråkiga och opersonliga sajter, men det behöver inte se ut på det sättet. Akademiska sjukhuset i Uppsala lanserade en ny sajt under 2018 som lyckas kombinera förstklassig patientservice och tydlighet med levande och personligt innehåll», skriver IDG på sin hemsida. Företaget som byggt om webbplatsen åt Akademiska är Decerno, specialister på kundanpassade IT-system.

Uppdraget var från början en teknisk uppgradering till Episervers senaste version. Eftersom projektet ändå krävde mycket omkodning, föreslog vi att också göra en ansiktslyftning för att få en mer modern, responsiv och lättunderhållen site. Och det blev ju riktigt lyckat, berättar Lennart Olsson, Decernos projektledare för projektet, och avrundar med att konstatera att webbteamet på Akademiska blev jättenöjda med att få så mycket mer inom ramen för projektets budget.

Besök Akademiskas webbplats: https://www.akademiska.se/

Läs nyheten på IDGs hemsida: https://topp100.idg.se/2.39772/1.715013/topp100-2019-vard-halsa

För mer information, kontakta:

Fredrik Hörnsten, Affärsområdeschef: Digitala tjänster
+46 733 137 077, fredrik.hornsten@decerno.se

Anna Alberius