Martin Dalqvist ny systemutvecklare till Göteborgskontoret

DSC_4130-Edit-2-2.jpg

Martin är en civilingenjör i datateknik från Chalmers och kommer senast från Solarplexus IT. Intresserad av träning i olika former och är för tillfället mest insnöad på längdskidåkning. Närmast i framtiden (en vecka bort) ligger en start i Vasaloppet.

Vem är du? Jag bor i Lindome med min fru Bodil och barnen Gustaf 11 år och Klara 8 år. Tiden går fort och vi har snart bott där i tio år. Dessförinnan bodde vi inne Göteborg under studietiden och framåt. Ursprungligen är jag från Mellerud i Dalsland. Under hösten kommer jag passera det gyllene fyrtiostrecket och jag ser inga större kriser i antågande än så länge.

Vad är din roll här på Decerno? Jag kommer att jobba med systemutveckling.

Vad kommer du att arbeta med? Jag kommer att gå in i Ledningskollenteamet som utvecklare.

Varför blev det Decerno? En känsla av att komma till ett företag som vill ligga i framkant vad gäller teknik samt ni (vi) jobbar inhouse oftast vilket leder till bra kompentensutveckling mellan medarbetare.

Hur känns det att börja på Decerno? Jättekul! Ni verkar vara ett gott gäng.

Vad har du för utbildning? Jag är civilingenjör i datateknik och gick på Chalmers 1999 – 2004. Dessutom är jag licensierad funktionär vid simtävlingar på på lägre nivåer. Två i stort sett lika krävande utbildningar.

Vad gör dig glad? Resor och träning, speciellt resor som involverar skidåkning i någon form. Att umgås med familj och vänner.

Vad gör du när ingen ser? Då är det nog godisförrådet som får påhälsning hemma. Med två barn i familjen är det bäst med godis som inte prasslar för mycket...

Vad äter du helst? Jag är allätare men något gott på grillen är ju aldrig fel.

Vad är den tekniskt viktigaste prylen för dig?  Oj, svårt, just nu mitt elektroniska vallastrykjärn för perfekt applicering av valla. En dator eller två är också bra att alltid ha till hands.


Erik OlssonDecerno AB