Nya Hjärtstartarregistret driftsatt

Decerno har nu driftsatt en ny version av Sveriges Hjärtstartarregister. Den viktigaste nyheten är att applikationen är helt mobilanpassad. Ett stort arbete har lagts ned på att göra ett både snyggt och lättanvänt användargränssnitt. Gränssnittet utformades i samarbete vårt systerföretag Mogul och implementerades av Decerno med den senaste webbtekniken.

Hjärtstartarregistret finns på www.hjartstartarregistret.se

Hjärtstartarregistret är ett nationellt register för de hjärtstartare som finns tillgängliga i Sverige, förutom dem som finns på sjukhus. Varje innehavare registrerar själv, helt kostnadsfritt, sin hjärtstartare i applikationen.

Syftet med registret är att samla informationen om landets publika hjärtstartare, geografisk placering och tillgänglighet. Informationen kan visa sig livsavgörande om ett plötsligt hjärtstopp inträffat. Ju snabbare en hjärtstartare kommer till den nödställde desto större är chanserna till överlevnad.

Registret är en viktig källa för forskning på bland annat Karolinska Institutet kring hur vi ska minska dödligheten vid hjärtstopp i Sverige.

Hjärtstartarregistret ägs av Svenska rådet för Hjärt- Lungräddning, HLR-rådet.