Studs fick prova på programmering med Mindstorm

Äntligen dags för besök av årets Studs på vårt kontor i Stockholm. Varje år tar vi emot studenter från Datateknikutbildningen på KTH, som läser en kurs där de får träffa företag och avslutar kursen med en studieresa, för att även ge studenterna en möjlighet att träffa företag i utlandet.

Vi inledde kvällen med lite information om Decerno och hur det är att arbeta här. Efter det åt vi libanesisk buffé och avslutade kvällen med en mindstorms-workshop. De fick i olika lag programmera en bil som skulle köra i en bana och samla ihop poäng genom färger. En kul och utmanande workshop som satte förhöjde kvällen ytterligare!

Polkagrisbak

Baka polkagrisar

I torsdags var Decerno Stockholm på besök hos Gamla Stans polkagriskokeri. Bagarmästaren lärde ut konsten att göra polkagrisar.

Det blev en hel del rullande och snurrande för att få rätt utseende på polkagrisarna. Men som belöning fick vi ta med oss polkagrisarna vi själva hade gjort.

Ett bra avslut på kvällen som började med middag tillsammans med kollegorna.

Julmiddag på Winterviken

Årets julmiddag spenderades på Winterviken som är Alfred Nobels gamla dynamitfabrik och drivs av Markus och Erika Aujalay.

Det serverades en julinspirerad meny där alla medarbetare med respektive var välkomna.

Förutom god mat så bjöd kvällen också på underhållning med julsånger och sångtävling.

Vi på Decerno vill passa på att önska alla en riktigt god jul och gott nytt år!

Decerno i Dubai

Konferensresa till Dubai

Nu är vi åter tillbaka på kontoret med ny energi och kompetens från årets konferensresa i Dubai. Dessa årliga konferensresor är mycket viktiga för vår gemenskap och kunskapsspridning i företaget. I år kändes det lite speciellt att vi även hade konferenspass mitt ute i öknen.

Vi diskuterade ämnen som säkerhet och vi fördjupade oss i en hel del tekniker så som Angular 2, nyheter i .NET samt agilt mindset. Vi pratade också om mjukare ämnen som vår kultur, där vi också fick se en intervju på film med våra grundare.

Utöver våra konferenspass så han vi också med en hel del aktiviteter och sevärdheter.  Bland annat besök i nöjesparker, i Schejk Zayed-moskén, dune bashing och vi avslutade med att se världens högsta byggnad, Burj Khalifa.

Förutom den nya energin solen gav oss var det ett fantastiskt tillfälle att få lära känna sina kollegor närmre!

En kväll full av problemlösning

Igår var vi ute och åt middag tillsammans för att därefter besöka olika escape rooms runt om i Stockholm.

Escape rooms är ett slags spel går ut på att ta sig ut ur ett rum på 60 minuter. För att ta sig ut ur rummet krävs problemlösning och samarbete under tidspress. Vissa fick prova på att råna en bank och andra skulle ta sig ur ett fängelse.

Vi lärde oss alla hur viktigt det är med kommunikation. En högt uppskattad aktivitet då vi alla gillar problemlösning.

Tack Fredrik för en bra anordnad kväll!

Decerno på KTH:s Exjobbsmässa

På KTH:s Exjobbsmässa ställde naturligtvis Decerno ut och presenterade ett antal förslag på exjobb. Många intressanta diskussioner med trevliga studenter och mingel med andra utställande företag!

Förslagen finns att läsas i sin helhet här under rubriken Exjobb.

 

Decerno besökte Datasektionens arbetsmarknadsdag

Under gårdagen höll Datasektionen sin årliga arbetsmarknadsdag D-dagen på KTH för studenterna som läser till Civilingenjör i Datateknik. Decerno var självfallet där för att prata med studenterna om deras framtida karriär. Vi pratade om våra exjobb, summer internship och framtida anställningar. I år stod vi tillsammans med vårt systerbolag Sokigo för att tillsammans berätta om vårt gemensamma summer internship som vi anordnar varje år.

Vi var jättenöjda med dagen och fick träffa många trevliga och duktiga studenter som vi hoppas hålla kontakten med framöver.

Warhol-bild

Konst möter skärgård

I går satte sig hela Decerno på en buss och åkte ut i Skärgården. Vi åkte till Artipelag för att ha ett företagsmöte och se på konst samtidigt.

Artipelag är en stor konsthall med en yta på 10 000 kvm. Nu har de en utställning om Andy Warhol, som Decernos medarbetare fick en utförlig presentation av.

Vi hann också med en genomgång av Decernos resultat och framtida planer. Bl a ska vi stärka vår profil när det gäller expertkompetens.

Före middagen fick vi avnjuta ett glas champagne på en terass med utsikt mot fjärd och solnedgång. 

Det var mätta och nöjda medarbetare som ett par timmar senare satte sig bussen för resan mot stan.

Vår vd Mats i Warhol-tappning.

 

 

Decerno AB | 08 630 75 00 | info@decerno.se | Support